Посланикът на Израел  уважи тържеството за 24 май в Казанлък
Посланикът на Израел уважи тържеството за 24 май в Казанлък / kazanlak.com

„Имате прекрасен град! Ние ви завиждаме , радваме се на изключителната красота, която има тук . Зад успеха и красотата на този града, сте първо вие, гражданите му!"
С тези думи първият дипломат на държавата Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса Раз приветства жителите на Казанлък, по време на общоградското тържество за Деня на славянската писменост и просвета.


Израелският дипломат доведе в Казанлък група от 50 свои приятели, туристи от Израел, за да ги запознае с богатото културно-историческото наследство и новата визия на Казанлък и Розовата долина.
Визитата на първия дипломат на Израел в града на розите е по покана на кмета на Казанлък Галина Стоянова и е в резултат на доброто партньорство между Казанлък и посолството на Израел вече 3 години.


Н. Пр. Камиса Раз изрази удовлетворение от честа и възможността да посети Казанлък в деня, отреден за духовен празник на българите, и в рамките на тазгодишния Празник на розата. Дипломатът даде изключително висока оценка на случващото се в Казанлък в последните години и изрази задоволството си от развитието на партньорските отношения между града и Израел, в негово лице. Израелският дипломат поощри усилията на кмета на града за развитието на двустранните отношения и споделената взаимна амбиция Казанлък да се превърне в атрактивна и важна спирка от вътрешните маршрути на израелските туристи в България.


Н. Пр. Шаул Камиза Раз дари с уникален подарък- ръчно изработени кулинарни сувенири - годишен талисман, кмета на Казанлък Галина Стоянова.
Израелският посланик и водената от него група посети културно-исторически забележителности в района на Казанлък, сред които Тракийската гробница, местния музей и розоварна в село Скобелево.