Пловдив поиска помощ от Стара Загора и Карлово
Пловдив поиска помощ от Стара Загора и Карлово / DarikNews.bg, архив

Кметът на Пловдив Иван Тотев е поискал помощ от колегите си от Стара Загора и Карлово заради претенции на Главно мюфтийство към четири имота в центъра на града. Това призна в Стара Загора кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

„Господин Тотев отправи покана към мен и към господин Тодоров за среща при това още днес. Те имат проблеми с четири имота в центъра, като искът за това от страна на мюфтийството е един", обясни Емил Кабаиванов.

Той призна, че юридическите екипи на общините, засегнати от подобни претенции вече обменят опит. „Целта е след като държавата по никакъв начин не ни помага в тази битка да си протегнем ръка и да си помогнем", обясни Емил Кабаиванов.

„Имаме една и съща позиция, тя няма как да е по-различна. Става въпрос за историческа справедливост, морал и юридически аргументи. И всички те са на наша страна.

Държавата не ни помага законодателно. За да стигнем до ден като днешния причината е именно законодателно решение на 39-то народно събрание. В това се готвеше нова промяна в закона за вероизповеданията, но я скриха като виждат каква е обстановката", коментира още Емил Кабаиванов.