Пенсионери се обявяват срещу законите
Пенсионери се обявяват срещу законите / БТА
Най-новата политическа коалиция, която дава заявка за парламентарните избори, вече е факт.Тя се нарича “Народен съюз на пенсионери, интелектуалци, предприемачи и български младежи” и е учредена по инициатива на политическа партия “Единен пенсионерски съюз”.

Коалицията е отворена за участие, а за седалище е предложен нашият град. Една от причините е , че в Стара Загора започна първият протест на пенсионерите през януари 2006 година, а до сега са проведени 15 митинга, обясни председателят на Единен пенсионерски съюз Иван Чапразов.

“Ние се обявяваме срещу законите, защото в България се краде законно. Това го направиха депутатите, за да крадат и да не попадат под ударите на закона”, допълни той.

Седем са коалиционните партньори в “Народен съюз на пенсионери, интелектуалци, предприемачи и български младежи”, а до края на този месец на конференция ще се уточни броя на желаещите да членуват в нея.

От Коалицията застават зад предложението за избори “две в едно”.

Председателят на Единен пенсионерски съюз Иван Чапразов припомни, че партията има структури в 25 селища, оттях в 15 града в Южна България.