знак
знак / netinfo
Официална церемония за откриване на юбилейна плоча, посветена на 900 години от основаването на Ордена на рицарите-тамплиери на Йерусалим и 10 години от създаването Велик приорат на България, ще се проведе в Казанлък днес от 17 часа. Юбилейният знак е поставен от Командерия "Св.Игнатий Старозагорски“ на сградата на „Алианс Франсез“ в Казанлък.

Това е деветата по ред плоча, с подобни паметни символи тази година бяха ознаменувани годишнините във Варна, Стара Загора и София.
Великият приорат на България е част от Ордена - неправителствена организация със специален консултативен статут към ООН, член на Международното бюро за мир (Нобелова награда за мир 1910 г.).

Приоритетите на тамплиерите от 900 години насам не са се променили. Основната концепция оттогава досега е борба за разширен диалог между християнските църкви и мостове към други вероизповедания с цел намаляване на напрежението и подпомагане на християни в беда.

На церемонията в Казанлък ще присъства Негово Превъзходителство Велик Приор I на Велик Приорат България генерал - майор /о.р./ Румен Ралчев