БЧК ще осигурява хранителни продукти за старозагорската болница
БЧК ще осигурява хранителни продукти за старозагорската болница / DarikNews.bg, Дарик Стара Загора
Ясен регламент и схема за изплащане на дълговете на УМБАЛ „Проф. Д-р Ст.Киркович” очакват от EVN. Старозагорската болница е най-големият длъжник на дружеството, т.к. от 2013 година до сега неизплатените задължения надхвърлят 3 млн лева. Това стана и причина да бъдат запорирани сметките на лечебното заведение.
 
От EVN са готови да преразгледат начина на разсрочване на задълженията и очакват държавата да представи конкретен вариант за това. Искаме дисциплина и ясен вариант на изплащане, коментира Костадин Величков, който е изп.член на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг”.
 
6,8 млн лева са инвестициите на дружеството в Старозагорска област от началото на годината. Клиентите от Стара Загора, Казанлък и част от Раднево вече са с дистанционни електромери, което води до по-нисък технологичен разход и е в подкрепа на либерализацията на пазара, която се развива най-бързо в Старозагорско. Към момента кражбите на ток в града са под 9%. За шестте месеца открадната електроенергия възлиза на 2191,2 MWh на стойност 273,2 хил лева. Задигнати са 520 метра проводници за малко над 3500 лева. Цената на открадната електроенергия след 1 юли вече се заплаща на значително по-висока цена, припомниха от дружеството.