Владислав Горанов и Бойко Борисов
Владислав Горанов и Бойко Борисов / БГНЕС, архив
По инициатива на кмета Живко Тодоров и със съдействието на премиера Бойко Борисов се организира среща
Дейността на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ ще бъде тема на среща, която ще се проведе днес от 16 часа в Министерството на финансите с министър Владислав Горанов. На нея ще присъстват изпълнителният директор на лечебното зеведение проф. Йовчо Йовчев, кметът Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова и народни представители.

Срещата има за цел бързо да се намери работещо решение за лечебното заведение, което от няколко дни е със запорирани банкови сметки, както и да се гарантира стабилността и работата на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. 

Разговорите се организират по инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и със съдействието на премиера Бойко Борисов.

Съществува огромен риск, този петък УМБАЛ „Д-р Стоян Киркович”в Стара Загора да остане без лекарства и консумативи и на практика да преустанови дейност. Ситуацията е продиктувана от запорирането на сметки на търговското дружество заради неразплатени суми към ЕВН в размер на 3,2 милиона лева. Изпълнителният директор на най-голямото здравно заведение в Старозагорска област проф. д-р Йовчо Йовчев е представил кризисен план за спасяването му.