детска ясла Стара Загора
детска ясла Стара Загора / община Стара Загора
От днес родители могат да подават заявления в дежурните детска градина и ясла в Стара Загора.
 
Те се разкриват за деца на лекари, медицински сестри и санитари, които работят в COVID-отделения, както и на хора с други професии, които са на първа линия в борбата със заразата.
 
Дежурна ще е Детска градина №2 „Зорница”, която се намира на адрес: ул. „Стефан Стамболов” №35. Телефон за връзка 042/ 646013 - директор Алис Явашева.
 
По-малките могат да посещават дежурна Детска ясла №7 „Еделвайс” на адрес: ул."Княз Александър Батенберг" № 30. Телефонът за връзка с директора Славейка Георгиева  е 042/62 22 45 .
 
Нуждаещите се родители трябва да подадат заявления на място в детското заведение и да представят здравния картон на детето, който удостоверява докога то е посещавало ясла или градина и че не  е било в контакт със заразно болни.
 
Родителите трябва да представят и служебна бележка, удостоверяваща местоработата им.
 
Инициативата за дежурни градина и ясла за децата на хората, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса, е на кмета Живко Тодоров.
 
Въведени са строги противоепидечимни мерки в цялата страна от 27 ноември до 21 декември, част от които е преустановяване на посещенията в ясли, детски градини и училища.