Окръжен съд-Стара Загора остави в ареста нападателите на мъжа под Бузлуджа, съобщиха от обвинението.

Искат постоянен арест за тримата обвинени в отвличане на мъжа под Бузлуджа

Спрямо тримата са повдигнати обвинения за това, че на 30 ноември в село Дунавци, са отвлекли мъжа 34 години, както затова, че в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка са го лишили от свобода отвлеченото лице.

Единият обвиняем е привлечен към наказателна отговорност и за това, че направил опит на умишлено да го умъртви. Съдът, след като обсъди становищата на страните и доказателствата по делото, намери, че по отношение и на тримата обвиняеми са налице законовите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Трима души са обвинени за отвличане на мъжа под Бузлуджа

Материалите по досъдебното производство обосновават предположението, че всяко едно от задържаните лица е извършило престъпленията, за които са му повдигнати обвинения.

Според съда, опасността обвиняемите лица да се укрият или извършат друго престъпление е реална. При отвличането на мъжа обвиняемите са проявили изключителна упоритост и жестокост, а състоянието, в което са го оставили, представлява опасност за неговото здраве и живот.

Съдът обсъди факта, че и тримата обвиняеми са с чисто съдебно минало, но самият начин на извършване на престъпленията се обуславя като такъв с висока степен на обществена опасност на деянията, поради което прие, че целите на закона ще се постигнат единствено, ако обвиняемите бъдат задържани. Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив в 3-дневен срок.

Властите с подробности за задържаните за нападението на мъжа под Бузлуджа

Припомняме, че подробности по случая бяха изнесени на брифинг на Окръжна прокуратура и ОД на МВР. В него участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор, Георги Видев, зам.-окръжен прокурор, и Николай Колев, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

"Първоначално пострадалият се е опитал да подведе разследващите полицаи, след като излиза от упойка. Той е разказал, че се е запознал с нападателите си в ресторанта на жп гара Казанлък, напили са се и те са го пребили.

По-късно става ясно, че той и двамата му нападатели се познават, а спорът между тях е за изчезнала вещ, която не е много скъпа", обяви старши комисар Николай Колев. Раненият 34-годишен казанлъчанин, жител на ромския квартал "Кармен", е опериран, без опасност за живота и е стабилизиран.