Ограничение на скоростта поради неравности на главен път Е-79
Ограничение на скоростта поради неравности на главен път Е-79 / Дарик Кюстендил, архив
От понеделник се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч по АМ "Тракия" в участъка Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208, информират от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Причината за това са неравности на пътната настилка, необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през почивните дни.

Утре, от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
 
В участъците, в които се извършват ремонти дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.
 
БТА