пожарникари
пожарникари / netinfo
Старозагорски огнеборци показаха умения при ликвидиране на различни произшествия. Демонстрациите пред сградата на РД ПБЗН бяха по повод професионалния празник на българските пожарникари, който се отбелязва на 14 септември.


От началото на годината до сега местните огнеборци са реагирали на 2429 произшествия. Служителите са извършили над 13 000 проверки, като 56 са комплексни.

пожарникари
netinfo

 
С почетния знак на МВР 2-ра степен бе награден гл.инспектор Анчо Шишков-началник на РС ПБЗН Казанлък. Отличието се присъжда изключително рядко, то е за проявен професионализъм и себеотрицание и конкретно за точно изпълнение на задачите при оперативни действия и всякакви реакции на службата в Казанлък, посочи директорът на РД ПБЗН Стара Загора комисар Стоян Колев. Той награди и ст.инспектор Данко Данков, началник на група „Пожарогасене и спасителна дейност” към РД ПБЗН Стара Загора с почетния знак на МВР 3-та степен.
 

пожарникари
netinfo


За проявен героизъм и себеотрицание при изпълнение на служебния си дълг бяха отличени десетки служители на Регионалната дирекция.

Демонстрациите пред пожарната в Стара Загора с интерес наблюдаваха много граждани и деца.

пожарникари
netinfo

 
На 14 септември 1905 г. е учредено първото обединение на пожарникарите в България.

Областният управител Гергана Микова, зам. областният управител Димитър Драчев, командирът на Втора механизирана бригада ген. Костадин Кузмов, директорът на ОД МВР старши комисар Георги Хаджиев, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, представители на държавни институции, присъстваха на отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари в Стара Загора.

пожарникари
netinfo