/ iStock/Getty Images
Наложена му е най-тежката мярка "Задържане под стража"
Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 57-годишния обвиняем, който разчлени тялото на 42-годишен мъж.
 
Самият той си призна, че е извършил престъплението в пияно състояние, а служебният му защитник пледира за мярката „домашен арест“. Той посочи чистото съдебно минало и наличието на постоянен адрес, на който тази мярка е възможно да се изпълнява.
 
Съдебното заседание бе проведено чрез скайп-връзка с ареста към Затвора в Стара Загора.
 
Окръжен съд-Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, съществува и реалната той да се укрие или да извърши друго престъпление. Налице е и висока степен на обществена опасност на конкретното деяние. Според съда на този етап от наказателното производство мярката за неотклонение “Задържане под стража” е тази, която съответства в оптимален обем на целите на закона.
 
Брутално: Откриха части от човешко тяло в кофа за смет в Стара Загора (СНИМКИ)

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3 - дневен срок.
 
Убийството е извършено в блок 26 на старозагорския квартал „Три чучура“ в периода от 2 до 13 декември.

Малко след полунощ на 14 декември  във 2 РУ на МВР - Стара Загора е получено съобщение, че в контейнер за отпадъци до блок 26 е открит найлонов чувал с човешки крайници - мишници и предмишници, без китки.
 
В рамките на 12 часа е установена самоличността на пострадалия – 42-годишен мъж, както и на евентуалния извършител на престъпното деяние.

В хода на разследването са събрани съответните доказателства за  извършването на престъплението и на 14 декември 57-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за умишлено убийство.