Нови 11 места за подаване на данъчните декларации
Нови 11 места за подаване на данъчните декларации / sxc.hu

От днес още 11 пощенски станции в Област Стара Загора предоставят и приемат данъчни декларации за кампанията през 2014г. С тях допълнителните пунктове стават 18.

Пощенските клонове в градовете Стара Загора (8 пункта), Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел баня, Мъглиж, Николаево, Гурково, Братя Даскалови и Опан разполагат с нужните количества формуляри на данъчни декларации (за доходите на физически лица и корпоративен данък).

Служителите на Български пощи са обучени за новостите в данъчно-осигурителното законодателство и могат да приемат и входират данъчни декларации на определените за това места ( съгласно приложения списък).

В централна поща Стара Загора, в офис Булпост (западно от универсалния магазин), в клоновете в кварталите: Зора, Железник, К.Ганчев, Три чучура север и изброените по горе градове, клиентите ни могат да подават (получават входящ номер) своите годишни декларации, без да заплащат пощенски разходи.

От НАП напомнят, че при подаване на декларации и документи, клиентите са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания Офис на НАП или пощенски клон. Задължително е да са оставили телефонен или мобилен номер за контакт и разбира се да са подписали подаваните документи.

До 10 февруари физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, ако са подали декларацията си и са заплатили дължимата сума към бюджета в същия срок.

И през тази година, данъчните декларации могат да бъдат подадени и по Интернет подписани с електронен подпис, или чрез куриер с обратна разписка.

Консултации при попълването на формулярите могат да бъдат получени на място в Офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък и на информационния телефон на НАП 0700 18 700, на цената на градски разговор.