басейн
басейн / netinfo
Недоволни от графика за тренировки и условията в закрития плувен басейн родители започнаха подписка.  Само за няколко часа тя бе подкрепена от над 60 души.

Родителите на децата от четирите клуба по плуване, които тренират в наскоро изцяло ремонтирания плувен басейн,  настояват за преразпределение на графика, тъй като според тях единият от четирите клуба е облагодетелстван и ползва най-много часове за тренировки. В момента в един коридор плуват по 20 деца, което е недопустимо и неефективно, възмущават се родители.

басейн
netinfo


Те искат проверка на треньорите и настояват за постоянна и адекватна медицинска помощ. Наскоро дете получило порезна рана на крака си по време на тренировка, но медицинското лице не било в сградата на басейна, за да окаже помощ, разказа майката на пострадалия малчуган.

басейн
netinfo


Възмутени родители коментират още, че от днес шкафчетата в съблекалнята не се заключват, а като причина било посочено, че ключовете се губят и децата трябвало да носят по-ценните вещи със себе си.След ремонта базата не се поддържа, има ръжда, не винаги водата е достатъчно чиста, разказват още те.
 

басейн
netinfo


Цената, която се заплаща за посещение от едно дете, е  2,50 лева, а месечно-около 60 лева.

Утре треньорите ще се срещнат с кмета Живко Тодоров, за да обсъдят ситуацията.


Ремонтът на спортното съоръжение започна през лятото на 2015 г. Средствата бяха осигурени по програма "Джесика" като първоначално предвидената сума бе близо 2 милиона лева.Впоследствие обаче бе открит проблем с конструкцията и срокът бе удължен на три пъти. Басейнът е със застроена площ 1893,34 кв.м и РЗП 3946,02 кв.м. В него могат да се провеждат държавни шампионати на 25-метров басейн.