Не изпреварвайте снегорините!
Не изпреварвайте снегорините! / cнимка: Sofia Photo Agency
Всички пътища в областта са почистени и проходими. Движението е без ограничения, при зимни условия. Двата прохода са отворени.

На проход Шипка е облачно. Видимостта е добра. Пътните настилки са заснежени, почистени и опесъчени. Не се допуска преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.

На Прохода на Републиката е облачно, без валеж. Пътните настилки са частично заледени и опесъчени. Видимостта добра. Движението е без ограничения, при зимни условия.

На автомагистрала “Тракия” е облачно. Пътната настилка е мокра и обработена.

Пътна полиция призовава водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка и да предвиждат възможността за частични заледявания на мократа и заснежена настилка. Преди да тръгнат на път да се погрижат автомобилът им да бъде оборудван за движение в зимни условия – с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация, с подходящи гуми и работещо устройство за почистване на предното стъкло. Да се движат с разумна скорост и да не предприемат рисковани изпреварвания.

На водачите се препоръчва още да избират първокласните пътища, да карат бавно и внимателно, да не навлизат в аварийната лента и да НЕ ИЗПРЕВАРВАТ СНЕГОРИНИТЕ. В случай че забележат пътен инцидент или затрупани автомобили – да се обадят на телефон 166 или 112.