/ netinfo
Дамски камерен хор „Библиофония” и Регионална библиотека "Захарий Княжески" канят старозагорци на Коледен хоров концерт с песни, които ще ги потопят в празнична атмосфера. В концерта ще участват фолклорна група "Неранза" при НЧ "Напредък - 2001", Нова Загора и други приятели.

Започна кампанията "Подари Коледна трапеза на пенсионер"

Концертът ще се състои в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески"-Стара Загора на 20 декември от 18:30 часа. Вход свободен.

Нека посрещнем заедно първия ден от Коледните празници! 

Дамски камерен хор „Библиофония“ при Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора е основан на 11 февруари 2016 г. В хора пеят основно библиотекари от Стара Загора. За краткото си съществуване формацията привлича и хористи, чийто професионален път не е обвързан с библиотечна дейност. Обединени от любовта към музиката, те си поставят все по-големи предизвикателства и постигат своите високи творчески цели.репертоарът им е много разнообразен – от фолклор до парчета на "Любе".

Диригент, създател и ръководител на хора е Дончо Донев - доктор по психология, чийто живот е обвързан с хоровото изкуство.  Хорът сам по себе си е уникален, тъй като в България няма аналогична формация.

Първата му изява е на 11 май 2016 година, когато е и Денят на библиотекаря. Изпълнителските и интерпретаторските умения на дамски хор „Библиофония” са оценени и от известния старозагорски композитор Кирил Тодоров. Той им подарява своя любима песен, която хорът включва в конкурсния си репертоар.