Германската полиция се озовава все по-често срещу съграждани, които отричат коронавируса
Германската полиция се озовава все по-често срещу съграждани, които отричат коронавируса / IStock
На 24 октомври в 17:13 часа, в Районно управление на МВР-Казанлък чрез телефон 112 е получено съобщение от  жител на с.Скобелево, общ.Павел Баня, че доведената му 13-годишна дъщеря е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им. Пристигналият на място екип на полицията е установил 14-годишен, който след спор с момичето в двора на къщата на доведения ѝ баща, я е намушкал с нож в областта на гърдите.
​​​​​​
При транспортирането й от екипа на Спешна помощ към Казанлък, тя починала в линейката.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по реда на чл.212, ал.2 от Наказателно процесуалния кодекс (НПК), като предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от НПК разследването се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Надзорът и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Назначаени са съдебно-медицинска, психолого-присхиатрична и ДНК експертизи, и предстои днес младежът да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.4 във връзка с чл.115 във връзка с чл.63, ал.1 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство на малолетно лице.

След привличането на лицето като обвиняем, предстои той да бъде задържан с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора за срок от 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.