Продължава обучението по информатика в института на Минко Балкански
Продължава обучението по информатика в института на Минко Балкански / Дарик радио
От 28 август до 2 септември в базата на фондация “Миню Балкански” в с. Оряховица ще се проведе “Лятна школа по информатика и облачни технологии” за деца от пети до девети клас. Целта на инициативата е да запознае ученици, с интерес в сферата на компютърните технологии, с основни понятия в  програмирането, облачните технологии  и интернет на нещата (Internet of Things).
 
 „Изключително много ме радва фактът, че с всяка изминала година инициативата става все по-популярна и посещавана. Отзивите от ученици и родители са изключително позитивни, което ни мотивира да продължим да работим все така усилено, за да помогнем на младите таланти с интерес в сферата информационните технологии да развият необходимите умения и знания в по-ранна възраст. Вярвам, че тази година интересът към лятната школа ще бъде още по-голям“, споделя професор Минко Балкански, основател на фондация “Миню Балкански”. 
 
Кандидатстването за школата продължава до 30-ти юни. Таксата за участие е в размер на 250 лв., като компания VMware България ще предостави 10 стипендии за най-мотивираните кандидатури.
 
„Във VMware България амбицирани да създадем възможности за по-качествено образование за младите таланти с интерес в сферата на компютърните науки. „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ е инициатива, с която целим да събудим  интереса на учениците към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво“, споделя Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.
 
Участниците в школата ще бъдат разпределени на групи и ще имат редовни занятия под ръководството на екипа от лектори и педагози на фондацията. Младите технологични ентусиасти ще разберат как да създадат „виртуален компютър“ в облака, да сформират гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата (Internet of Things), както и още много полезни неща от света на облачните компютърни технологии.
 
Тази година инициативата ще бъде подкрепена от фондация „Подарете книга“, която ще съдейства за популяризиране на „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ сред ученици и младежи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/