Коледен базар събира средства за православния храм в Малка Верея
Коледен базар събира средства за православния храм в Малка Верея / Dariknews.bg, архив

Коледен базар ще събира средства за строителството на православен храм „Св. мъченик Трифон" в старозагорското село Малка Верея, чиято първа копка ще бъде направена в началото на следващата година. Инициативата, по идея на настоятелството на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1921" в селото, ще се проведе на 20-ти декември т.г. и е акцент в богатата празнична програма, по повод предстоящите светли празници.

Базарът ще бъде официално открит в 16.00 часа и ще представи различни Коледни артикули - весели картички, оригинални играчки за елха, декорирани чаши, ръчно рисувани бутилки и др. Всеки желаещ да помогне за благородната кауза, може да изработи и донесе, или да закупи такива. Творбите ще се събират до 19 декември в библиотеката към читалището, няма да бъдат връщани и онези сръчни майстори на красоти, решили в самия ден да донесат своите авторски произведения, уточниха организаторите.

След откриване на базара празникът за всички ще продължи с украсяване на коледната елха и посрещане на Дядо Коледа, който ще носи пълен чувал с изненади за децата. Асистент на добрия белобрад старец ще бъде героинята от „Замръзналото кралство" Елза.

Самодейците от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1921" ще пресъздадат коледната традиция чрез различните тематични обреди, обичаи и песни. На финала на празника тържествена заря ще освети небето над Малка Верея.