Казанлъшка фотографка с първа изложба
Казанлъшка фотографка с първа изложба / Д. Рашева- собствен архив

 

Първа самостоятелна изложба  открива на 1-ви декември в Информационния център на Казанлък младата казанлъшка фотографка Десислава Рашева.

Девойката, която професионално се занимава с фотография от 17-сет годишна показва 17 фотоса на едно от най- красивите лица на Казанлък - Лора Георгиева- царица Роза 2007 година.

 Фотосите са плод на любителска работа между двете в продължение  на три години и показват различните лица както на модела, така и на самия фотограф. Красавицата от фотосите на Десислава в момента учи журналистика и се изявява като спортен  новинар по М-САТ.

За "Дарик" Десислава Рашева сподели, че снимките й са естествено развити във времето, независимо, че всички са студийни.

Обичам предизвикателството на светлината и възможността да преместиш Слънцето от тук, там,  споделя младата авторка.

Десислава е възпитаничка на първия и единствен професор по фотография у нас, покойният вече Румен Георгиев в НАТФИЗ и в Нов български университет.  Именно от него се учи на класиката във фотографията  - черно-бялата.

Сред множеството фотоси,  създадени от 25 годишната фотографка, най- многобройни са потретите.

Обичам аз да контролирам нещата, не случайността,  казва по този повод Десислава Рашева.

Откриването на експозицията е от 18 часа във вторник, а амбициите на Деси  са да покаже красивата си експозиция и в Стара Загора.