Казанлък се представя на международната борса „Травел Експо“ в Толияти
Казанлък се представя на международната борса „Травел Експо“ в Толияти / Община Казанлък

Община Казанлък ще се представи в първото международно изложение-форум „Травел Експо" в русия град Толияти, което се провежда от 22 до 24 март. За участие са поканени представители на всички побратимени на Толияти градове.

През 2015 г. се навършват 20 години от подписването на Договор за сътрудничество и работна програма между Община Казанлък и Толияти. През 2012 г. по време на посещението на кмета на Толияти Сергей Иванов в Казанлък, кметът на община Казанлък Галина Стоянова и руският гост подписаха Споразумение за сътрудничество между двата града, което през следващите години бе изпълнено с конкретно съдържание в сферата на културата, образованието, ученическия обмен, туризма.

Участието на Община Казанлък в международното изложение „ТравелЕкспо" се реализира в съответствие с Протокола за сътрудничество между двата побратимени града. През 2014 г. на международната туристическа борса „Културен туризъм" във Велико Търново на щанда на Казанлък имаше представители на Толияти. Така редом с туристическия потенциал на града на розите бе представен и туристическият потенциал на Толияти.