книга ябълка чай есен парк
книга ябълка чай есен парк / iStock/Getty Images
Даниел Пенев ще представи пред старозагорската публика книгата си  „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“.  Авторът ще сподели  как, защо и кога е решил да напише тази книга и как е подбрал героите на историите в нея.

В представянето ще участват и двама от героите на книгата - Олга Клисурова (съосновател на „Пътуващите книги на Стара Загора“) и Венелин Добрев (съосновател на онлайн медията за позитивни новини „Успелите“).

Представянето на книгата е на 4 декември от 18:30 часа в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.

Сборникът „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“ ни запознава отблизо с 30 вдъхновяващи българи от света на бизнеса, образованието, културата, спорта, медиите и неправитествения сектор у нас. С действията си всички те доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания. Чрез тази книга Даниел Пенев иска да мотивира възможно най-много свои сънародници да се посветят на смислени занимания, които им носят удовлетворение и им позволяват да допринасят за подобряването на средата тук.

През последните 30 години в България стана модерно да се твърди, че тук нищо не се получава. Да, България със сигурност трябва да се справи с високите нива на корупция и битова престъпност и да запълни дефицитите в здравеопазването, образованието и правосъдието. Наличието на тези проблеми обаче не означава, че страната не напредва или че тук няма почтени, образовани и трудолюбиви хора, които коват промяната с ежедневни действия.
Именно такива хора представя кюстендилецът Даниел Пенев в дебютната си книга, която излиза по повод 30-годишнината от началото на прехода към демокрация у нас.

Даниел Пенев (26 г.) е журналист, маркетинг специалист и преводач. Правил е стажове в bTV, Dnevnik.bg и Reduta.bg. Негови материали са публикувани в български и международни медии като „Клуб Z“, BBC Знание, EurActiv.com и Balkan Insight. Даниел притежава бакалавърска степен по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (АУБ) и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет (ЦЕУ) в Будапеща, Унгария.