/ netinfo
В базата на фондация „Минко Балкански“ започна зимното обучение по програма „Музиката вместо улицата“. В нея се обучават деца, занимаващи се с музика, повечето от които са в неравностойно положение или от ромски семейства.

Международно признание за малки таланти

Целта на обучението им е системно образование по цигулка, струнни инструменти и музика, което да запълни свободното време на децата и да ограничи рисковете на ежедневието им в бедните квартали и тежките битови условия, в които живеят и се развиват.

Програмата се ръководи от Георги Калайджиев – цигулар, Мария Хаусшилд – социален работник (Германия), Радка Кусева – цигулар и педагог.

музикална програма
netinfo


Децата ще прекарат няколко празнични дни в прекрасните условия на учебната база на фондация „М. Балкански“ в село Оряховица, община Стара Загора, където ежегодно се провеждат летни училища и извънкласни форми на обучение, а стотици деца намират своя път към науката.

музикална програма
netinfo


Обучението се осъществява с безвъзмездния дарителски труд на ръководителите, участниците, Фондация „М. Балкански“ и Община Нова Загора, и ще завърши с концерт в дома на Културен център „М. Балкански“ в Нова Загора на 30.12 – неделя, от 11:30 часа.