Царица Роза 2014 тръгна на розобер
Царица Роза 2014 тръгна на розобер / netinfo

Новоизбраната казанлъшка Царица Роза 2014 Гергана Петрова бра за първи път днес рози в землището на село Розово, където се проведе първият за тази година традиционен розобер.
Гергана сподели, че и друг път е брала маслодайното цвете, прочуло страната и родния й град в цял свят, но за първи път в качеството си на царица.
18 годишната Царица Роза бе избрана на стилен конкурс-спектакъл в петък вечер, в надпревара с още 19 претендентки за короната. Гергана Петрова бе първата Царица Роза, положила специална клетва пред своите съграждани.
От днес до 8-ми юни, когато е кулминацията на Празника на розата в Казанлък, Гергана Петрова ще краси всяко едно събитие от пищната програма на 111-тия Празник на розата в Казанлък.
Тазгодишната Царица Роза е потомствена наследничка на красивите казанлъчанка, тъй като нейната майка -счетоводителката в „Арсенал" Клара Атанасова е била подгласничка на Царица Роза през 1986 година.
Казанлъшката царица на 2014 година е зодия Стрелец, възпитаничка на местната математическа гимназия и наесен ще учи в Шотландия, специалност „продуктов дизайн".
Председател на журито за избор на 46-та Царица Роза на Казанлък, в каквато се превърна двайнасетокласничката, бе кардиохирургът проф. Генчо Начев, който е почетен гражданин на Казанлък.