/ DarikNews.bg
С тази листа даваме заявка за победа на изборите в Старозагорски избирателен район, а се надявам и в цялата страна. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България" Георги Гьоков при регистрацията на листата за 27 МИР Стара Загора.
 
Втори в листата е Драгомир Стойнев – министър на икономиката, енергетиката и туризма. На трето място е Пламен Караджов от Казанлък. „Това е една изключително голяма община, а Пламен Караджов не се нуждае от представяне, защото е пореден мандат общински съветник и един от биткаджиите, които отстояват програмата и политиката на нашата партия“, каза Георги Гьоков.
 
Четвърти в листата е представителят на гражданската квота в лицето на Йордан Димов. „Той дълги  години е работил в старозагорско, в  „Марица Изток“ и мисля, че ще бъде изключително полезен за решаването на проблемите на комплекса в полза на старозагорци“. На пето място е Неделчо Маринов. „Млад човек от старозагорската организация, който е доста ориентиран, запознат с програмата и ще ни бъде полезен в сферата на земеделието, селското стопанство, на храните. Завършил е ветеринарна медицина“.
 
Шести в листата е Сашко Лозанов. „Старозагорски адвокат, юрист, може би една от най-ценните професии за Народното събрание, тъй като там се правят законите“, обясни Георги Гьоков.
 
Седми в листата е проф. Иван Върляков. „Това е много силна кандидатура от гледна точка на това, че има дългогодишен опит освен в образованието и в общинските дела, защото е председател на РАО „Тракия“ от  над 20 години“.
 
Откриването на предизборната кампания на коалицията за предстоящите избори ще бъде съобразено с позволеното от извънредното законодателство и наредбите на здравния министър, заяви Георги Гьоков.
 
„Изключително много съжалявам, че не беше прието предложението ни в Народното събрание за по-либерално отношение към сбирките, които могат да се правят по време на кампанията. Ние предложихме те да се правят с 30% от капацитета на залите, но не беше прието. Ще изчакаме още малко да видим какви ще са последните указания в тази посока и ще се съобразим с тях и ще ги спазим. Това ще ни наложи една необичайна кампания, но ние сме готови за нея“, гарантира той.
 
„БСП ще води кампания, която е преди всичко позитивна. Акцентът ще бъде върху това какво ще правим ние, какво предлагаме на българите и какво могат да очакват те, когато БСП управлява държавата“, допълни още водачът на листата на коалицията.  Той призова хората да не се отдават на емоции, а да се запознаят с програмите, предлагани от партиите за следващото управление.
 
„Ние имаме какво да кажем  след 11 години управление, което съм сигурен, че на повечето сънародници  не им харесва. Програмата е публикувана, нека избирателите се запознаят с нея. Това е моят призив – този път да не се отдават на емоции, а да прочетат  какво предлагат партиите, за да знаят какво ги очаква в един следващ управленски период. Който и да бъде на власт, нека да бъде избран по това, което ще прави в следващия парламент“, пожела Георги Гьоков и представи основните акценти в програмата на БСП за България.
 
„Старозагорци са будни хора и знаят какво ги очаква,  например   комплексът „Марица изток”  е поставен в незавидна ситуация от сегашното. Хората не са ориентирани до кога ще работи. Следващият акцент е здравеопазването -  има и много проблеми в общинските лечебни заведения  – болницата в Раднево, например, е за приватизация. Както и медицинския център. И никой не отговаря на въпроса как ще бъде осигурено здравеопазването на хората от този район. Разбирам, че управляващите се стремят да намалят болниците в страната, защото това ще намали ресурсите за здравеопазване, но трябва да се предложи  адекватна медицинска помощ“, отбеляза водачът на листата на „БСП за България“.
 
Целта на коалицията в предстоящите избори в 27 МИР Стара Загора е да запази досегашните си четирима народни представители, обяви Георги Гьоков. „Ще се борим разбира се и за петото място. На мен много ми се ще от 11 мандата да имаме шест, т.е над 50% , но е екзотично като желание, предвид на това че и в Стара Загора, и в национален мащаб се появиха много формации, които претендират за алтернатива на това управление.
 
Смятам, че единствената алтернатива е БСП и парламентарната група на „БСП за България”, защото го доказахме в предходния период. И повярвайте ми истинския сблъсък на тези избори ще бъде между двете основни политически сили в страната – БСП и ГЕРБ. Ще си позволя да кажа нещо много политическо, но то е и реалност. Всеки глас даден за някоя от малките партии е в подкрепа на ГЕРБ и ще им осигурява комфорт на изборите. Никак не бих желал да кажа, че малките партии нямат значение в политическия живот на страната, но в случая при тези избори всеки глас извън БСП е в подкрепа на тези, които управляват в момента“.