/ ОДМВР-Търговище
Обектът ще бъде запечатан
Инспекторите от Главна дирекция „Фискален контрол“ - Пловдив установиха близо тон алкохол, без необходимите документи за произход на стоката, при проверка на павилион в Казанлък.

За констатираното нарушение ще бъде издаден акт за установяване на административно нарушение. Предстои издаването на заповед за запечатване на обекта от органите на НАП.
 
След подаден сигнал към Националната агенция за приходите, служителите са извършили контролна покупка, за която не е издадена касова бележка. При стартиралата проверка установили липсата на фискално устройство в обекта, открити са и 10 съда по 5 л. с бяло вино и 10 съда по 5л. с червено вино, без етикет и документи за произход.
 
За продажбата на алкохол без етикет е уведомен Междуведомствения координационен център. При проверка от органи на Агенция „Митници“ в частния дом, в чийто двор се е намирал павилиона са открити 52 съда по 5 л. червено вино и 101 съда по 5 л. бяло вино както и 60 л. безцветна течност с алкохолен градус - 42°. Виното е спряно от разпространение и са взети проби, а безцветната течност е иззета за анализ.
 
Към момента на проверките не са установени необходимите документи за произход на стоката.