детски ръце със сърце
детски ръце със сърце / iStock/Getty Images
КНСБ и СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” организират благотворителна кампания „НЕ СИ САМ!“. 

Целта е да бъдат подпомогнати синдикални членове и техните семейства, поставени под карантина, нуждаещи се от помощ за преодоляване на тежката ситуация, в следствие на епидемичната обстановка.

Кампанията ще се стреми да подкрепи максимално повече заразени синдикални членове и да генерира ресурс от 100 хил. лв., който да достигне до тях. За целта благотворителна кампания „Не си сам” обявява следната банкова сметка за набиране на средства на името на:

Сдружение с нестопанска цел “Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”
IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк

Средствата ще бъдат разходвани при пълна прозрачност, ще бъдат публикувани детайлни отчети за постъпилите средства и направените дарения.

РС на КНСБ Стара Загора е в готовност за съдействие чрез доставяне на помощи, предоставяне на информация, придвижване на документация и оказване на помощ при подготовка и подаване на документите във връзка с кампанията.

Като най-голямата обществена организация, КНСБ не може да остане безучастна към съдбите и нуждите на членовете си, засегнати от разпространението на вируса. Инициативата предвижда материална помощ под формата на продукти, лекарства, медицински пособия и др., които синдикалният член заяви.

Размерът й ще е минимум 150 лв., като по преценка на отделните федерации той може да бъде и по-голям. С целеви дарения в благотворителната инициатива се включват браншовите и регионалните структури на конфедерацията, както и синдикалните организации от предприятията и учрежденията.