/ netinfo
Вицепремиерът Красимир Каракачанов призна, че арестуваният шеф на Агенцията за българите в чужбина, е негово назначение, но отказа да поеме отговорност. На негово място не бих постъпил така, категоричен е бившият министър на отбраната Николай Ненчев.

Валери Симеонов отново отхвърли исканията за оставката му, били несъстоятелни

„Оставката е въпрос на личен избор“, допълни той и припомни, че сигнали за корупция в агенцията се появиха още през март във френско списание, но мерки за злоупотребите не бяха предприети.   

Бившият министър на отбраната изрази сериозно безпокойство, свързано с липсата на модернизация на българската армия и с растящия кадрови проблем в нея.

Над 20 арестувани при спецакция в Агенцията за българите в чужбина (ОБЗОР)

В Стара Загора лидерът на БЗНС призова за обединение на дясната демократична общност. Това трябва да премине през вътрешносъюзни избори, с широко участие на гражданите у нас и в чужбина.

Чрез гласуване-ръчно или електронно, те трябвало да изберат единен лидер и ръководство, да бъде набелязана програма,  да се подредят листите за Европарламента. Ненчев припомни, че проблемите в Реформаторския блок се появили именно  заради липсата на съгласие и единен лидер.

По думите му, изграждането на един такъв широк дясноцентристки блок,  ще реши проблемите, свързани с държавността, политическата нестабилност и перманентната криза, в която се намираме.

Повдигнаха обвинение на шефа на Агенцията за българите в чужбина

„В момента в Народното събрание няма ясно изразена евроатлантическа позиция. Категоричен съм, че този тип конфигурация ГЕРБ-ПФ не е добра нито за България, нито за Европа“, е мнението на лидера на БЗНС, който призова за повече морал и ценности в политиката.

Николай Ненчев съобщи, че спечелил делото срещу медии на Пеевски  „заради цялата злостна кампания, която водиха в годините“, а парите  щял да дари на дете в неравностойно положение.

Следващото дело срещу него е в края на месеца. Бившият министър на отбраната  е обвиняем за неизпълнение на служебните си задължения - не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолети от изтребителната авиация на ВВС.