Басейнът готов до края на годината
Басейнът готов до края на годината / DarikNews.bg, архив

До края на годината ще приключи ремонтът на плувния басейн в Стара Загора. Това заяви в студиото на Дарик Стара Загора Радостин Танев, който е член на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към Общинския съвет.

Ремонтът се проточи твърде дълго заради констатираната нарушена конструкция, която би застрашила живота и здравето на децата, които спортуват там, припомни общинският съветник от ГЕРБ. „За нас е по-добре да направим качествен ремонт, за да може базата да се използва безпроблемно дълги години. Това, което имам като информация от администрацията е, че до края на годината басейнът ще бъде готов. Това е уверението на строителите".

Закритият плувен басейн ще работи от 6 до 19 часа и ще има часови пояси за свободно ползване от граждани-от 6 до 9 часа и от 16 до 19 часа. Спортните клубове ще използват базата от 9 до 16 часа. Входната такса за възрастен и възрастен, придружен от едно дете е 6 лв за час, а за ученици и студенти -2,50 лв за час.

Новите цени за спортната плувна база бяха приети от съветниците по време на ноемврийското заседание на местния парламент.

Басейнът готов до края на годината
netinfo

Покритият плувен басейн в Стара Загора е открит през 1972 година, а през юни 2015 година започнаха дейностите по неговия ремонт. Фирмата-изпълнител е „Рудин" ООД.

Няколко пъти беше променян срокът за приключването на ремонта, а своето недоволство и притеснение от това изразиха родители, чиито деца тренират плуване, на 15 септември тази година.

Басейнът готов до края на годината
netinfo

Одобреният инвестиционен кредит е за близо 2 млн. лева. Дейностите включват: разширяване на басейна в южна посока; цялостен ремонт и саниране; модерен дизайн; съвременна вентилационна инсталация и нова технология за филтрация на водата; смяна на дограмата и подовата настилка; енергийно ефективни соларни панели за подгряване на водата, обезшумяващи системи и др. В проекта е заложено още изграждане на допълнителни трибуни на две нива с 400 места и достъп за граждани в неравностойно положение.