„Аз съм бъдещето. Пази ме!“
„Аз съм бъдещето. Пази ме!“ / община Стара Загора

Тригодишният Калоян и шестгодишният Боримир от Стара Загора спечелиха големите награди – велосипеди, по време на празника на безопасността на движение по пътищата, който беше организиран от сдружение „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ и Община Стара Загора. Имената на победителите бяха изтеглени чрез жребии от Анжи, сестричката-близнак на малкия Паоло, който загуби живота си преди две години, а тяхната майка Красимира Иванова връчи наградите.

Много знания за движението по пътищата и опасните ситуации, спортни умения и артистични възможности показаха малките участници. Празникът се проведе за втора поредна година в новия парк в кв. „Казански“.

Водеща на събитието беше актрисата от Драматичен театър „Гео Милев“ Елена Азалова, а колегите й от Кукления театър увлякоха децата като участници в постановката „Не пресичай на червено!“.

Ученици от VI ОУ „Свети Никола“ и директорката Дарина Гайдарова получиха от представители на „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ техника за специализиран кабинет, която осигурява възпроизвеждането на виртуални обучения по пътна безопасност.

Сред най-големите атракции по време на празника бяха двата специализирани автомобила на пожарната и полицията, които отвориха своите врати за всички, които искахаотблизо да се докоснат до тези две професии, които спасяват човешки живот.

Полицаи и пожарникари обясняваха и показваха на децата как работят радиостанциите, за какво се използва стоп-палката, с какво оборудване е въоръжен пожарният автомобил.

Безапелационен победител при рисунката на асфалт бе 3-годишната Рая, която демонстрира ярък талант. Спортни умения показаха децата в приложното колоездене, които освен за време се състезаваха и за прецизност в заобикалянето на препятствията.

На събитието присъстваха зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, общински съветници, Младежкия общински съвет, десетки млади доброволци, които безвъзмездно участваха в реализирането на инициативата.