/ БГНЕС
Разкриват временни буферни паркинги в най-дясна пътна лента по основните входни булеварди
Във връзка с високите нива на фини прахови частици, Столична община въвежда „зелен билет“ за 4 декември 2018 г. Това означава, че в София срещу закупен „Зелен билет“ цял ден гражданите могат да пътуват за 1 лев по всички линии на обществения градски транспорт.
 
Превозният документ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилно приложение, съобщиха от общината.
 
Опасно мръсният въздух над София ще се задържи до сряда

Мярката се въвежда с цел стимулиране използването на обществен транспорт. Столична община разкрива временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата - бул.„Александър Малинов“ при метростанция „Александър Теодоров-Балан“ и „Бизнес парк София, бул. „България“ между „Тодор Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“ на бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Кръстьо Пастухов“, бул. „Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай № 22, на бул. „ Царица Йоана“ при метростанция „Люлин“, на бул. „Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.
 
Продължават и проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и проверки за горене на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали.
 
Показаха „зеления билет“ за градския транспорт в София (СНИМКА)

По препоръка на пулмолозите призоваваме хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито. Препоръчва се да се носи плътен шал при излизане навън. Шофьорите на МПС да не оставят автомобилите си с включен двигател, когато не са в движение.