Актьорът Христо Шопов е арестуван в столичното 7 РУ. Това е станало след междусъседски скандал, съобщи NOVA.

Според разказа на подалата сигнала съседка Патриша Тийвс, тя е била ударена от популярния актьор и заплашена с оръжие.

БГНЕС

Чужденката, която живее в съседство със сем. Шопови, е направила забележка на съпругата на актьора, че паркира автомобила си неподходящо и ѝ пречи да излиза, след което ѝ вдига чистачките. Когато се върнала видяла, че чистачките на нейната кола са счупени.

По думите ѝ в този момент отива да дома не семейството, откъдето излизат Христо Шопов и съпругата му. Тя успява и да запише част от случилото се на видео, преди да се озове на земята при физическата разправа.

"Излязоха и те директно ме нападнаха. Той насочи пистолет към лицето ми и заяви, че ще ме застреля. След това Христо ме удари в лицето. Можете да видите, че имам синини и започвам да се подувам. Бях на преглед в "Пирогов", на място дойде и полиция", разказва чужденката.

"Те двамата ме удряха и се опитваха да вземат телефона ми, успях да запиша както той ми казва: Ще те убия", допълва пострадалата жена.

БГНЕС

"На място е установено, че въпросният гражданин притежава три броя огнестрелни оръжия, които са предадени доброволно от него и той е задържан в поделение на МВР", заяви гл. Комисар Димитър Кангладжиев, зам.-главен секретар на МВР.

Съпругата на Христо Шопов на този етап отказва коментар и заяви, че ще изчака разследването.

Съседите им са по-скоро на страната на семейство Шопови. Между живущите наоколо тлее конфликт и по повод бездомно куче, като едните настояват то да продължи да бъде отглеждано там, а другите искат да бъде дадено в приют.

,  
БГНЕС

Патриша Тийвс се е явила на разпит около 12.40 ч. в 7 РПУ. Тя обяснила, че не може да коментира пред медиите случилото се, но уточни, че вчера за първи път е говорила с актьора Христо Шопов. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA