Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода“.

Заради ремонт хиляди софиянци остават без топла вода за 5 месеца (ВИДЕО)

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи по ул. „Дамян Груев“, кв. „Център“, се налага спиране на водоподаването от 00.00 до 02.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

- ул. „Дамян Груев“, ул. „Ивайло“, ул. „Добруджански край“, ул. „Йоаким Кърчовски“, бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен“, бул. „Македония“, бул. „Христо Ботев“ и Медицински институт МВР - захранване от ул. „Владайска“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Владайска“ и бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с изграждане на уличен водопровод по ул. „Хемус“, в.з. Банкя, се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

- ул. „Латинка“;
- ул. „Здравец“ от ул. „Китна пролет“ до ул. „Вихрен“.


При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на
адрес: ул. „Здравец“, на кръстовището ул. „Латинка“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. „Ридо“, с. Лозен, се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 18.30 часа на
клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

- ул. „Ридо“ между ул. „Бръшлян“ и ул. „Бузлуджа“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ридо“ кръстовището с ул. „Бузлуджа“.

Голяма авария остави хиляди софиянци без топла вода

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството.