През тази събота и неделя - 23 и 24 октомври, освен всички седем изнесени ваксинационни кабинета, организирани от Столичната община, ще работят и двата пункта в станциите на софийското метро при НДК и между Софийски университет "Св. Кл. Охридски" и "Орлов мост", съобщиха от Столичната община.

Достъпът до НДК се осъществява със зелен сертификат

Само за вчерашния ден поставените ваксини срещу COVID-19 в общинските пунктове и кабинети са общо 971. В Диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) и в двата пункта в метростанциите са поставени 763 ваксини, а в мобилния пункт, открит до пилоните на НДК само за ден са поставени 208 ваксини против коронавирус.

Изнесеният кабинет в станцията на метрото при НДК ще работи от 9:00 до 14:00 часа, а този между Софийски университет "Св. Кл. Охридски" и "Орлов мост" - от 12:00 до 17:00 часа.

Екипи от общинските поликлиники и болници ще ваксинират от 13:00 до 18:00 часа в търговските центрове "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол" и The Mall на бул. "Цариградско шосе".

Откриват допълнителен пункт за ваксинация до пилоните на НДК

Изнесеният пункт в Културния дом в жк. "Дружба" до парка с езерото ще работи отново от 9:00 до 16:00 часа. От 9:00 до 14:00 часа ще работи и имунизационният кабинет в 12 ДКЦ в База 1 на поликлиниката - жк. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" 17, ет. 1, каб. 5.

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са разкрити допълнителни възможности за поставяне на имунизация срещу COVID-19 с цел улесняване на хората, желаещи да се ваксинират.

Организацията на работата се извършва от екипи на общинските дирекции "Аварийна помощ и превенция" и "Здравеопазване" с помощта на Столичната регионална здравна инспекция.