Разследват неуредени финансови взаимоотношения като мотив за разстрела
Жената, убита в столичния квартал "Младост", била изнудвана от свои жертви в миналото, стана ясно по време на брифинг на Националната полиция и Специализираната прокуратура.

„Назад във времето е имало сигнали срещу нея от граждани и юридически лица за различни финансови операции. За момента версията е неуредени финансови взаимоотношения, но се разследват и лични мотиви.“, каза директорът на Генерална дирекция " Национална полиция" Христо Терзийски.

Откриха застреляна жена в столичен квартал (ВИДЕО/СНИМКИ)

Говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева пък посочи, че най-вероятно убитата е жертва на организирана престъпна група. "Била е изнудвана от лица, които са потърпевши от нейни действия в миналото", каза тя.

Според Милева разстреляната Станка Марангозова е пострадала от лица, от които е взела 150 000 лева, парите тя трябвало да вложи във финансови операции и така да ги умножи.

Застреляната жена в „Младост“ е била криминално проявена (ВИДЕО)

"Търсим мотив, но в последните години мотиви има много. Търси се такъв, който да доведе до снощните действия", добави Терзийски, но отказа да разкрие какво точно е оръжието на убийството, както и да коментира символиката на бялата роза, захвърлена до трупа. 

От данните, с които разполага следствието към този момент, е ясно,  че Станка Марангозова се е занимава със счетоводство и финансови услуги, но счетоводство не е било легализирано в счетоводна къща.