/ iStock
Тази събота и неделя (11 и 12 юни ) в спортна зала „ София“ в столицата ще се проведе ITF Taekwon-Do Sofia Open 2022 .

Турнирът е част от спортния календар на Българска Федерация по Таекуондо ITF и на Европейската Федерация по Таекуондо ITF, имайки статут на международен турнир клас А.

Участие ще вземат отбори от около 50 клуба от България и близките страни, с над 400 участника. Предвижда се участие на елитни състезатели, носители на европейски и световни титли от над 30 клуба, членове на БФТ ITF от цялата страна - София, Благоевград, Перник, Пловдив, Панагюрище, Севлиево, Ботевград, Габрово, Асеновград, Стара Загора, Плевен, Варна и др. Участие ще има от чужбина в лицето на таекуондисти от Чехия, Гърция, Сърбия, Македония, Словени, Босна и Херцеговина, Румъния,  и Хърватия. Организатор на състезанието е Българска Федерация по Таекуон-до ITF  и ITF Таекуондо клуб „Левски-Ангели“.

Турнирът ще се проведе под егидата на Столична община и ще бъде открит от заместник кмета на София г-н Мирослав Боршош. Останалите официални гости са президентът на Европейската ITF Таекуон-до федерация гранд майстор Майкъл Прюйт и цялото ръководство на EITF. 

“ Очертава се много силен шампионат в различните възрастови групи. От деца и юноши до мъже и жени в дисциплините „ спаринг“ и „форма“. Нивото ще бъде високо от клас А и съм сигурен, че състезателите ще покажат най-доброто от себе си . Ще присъстват и много гости от чужбина начело с президента на Европейската федерация Майкъл Прюйт.

Организацията върви отлично благодарение на клуб „ Левски- Ангели“ и екипа на нашата федерация. В последните 11 години в София не сме правили голямо първенство по Таекуондо ITF и дано да бъде пълна зала „ София“ в Борисовата градина в събота и неделя със зрители и почитатели на нашия спорт. Входът ще бъде безплатен“, каза Марио Богданов – президент на БФТаекуондо ITF.

Програмата на турнира започва в петък с регистрацията на състезателите. В събота от 09:00 часа започват срещите, а в 15:30 е официалното откриване. В неделя от сутринта продължават надпреварите в различните възрастови групи и категории. 
БГНЕС