Строят кръстовището на булевардите „Гешов” и „България” в края на 2015-а
Строят кръстовището на булевардите „Гешов” и „България” в края на 2015-а / снимка: БГНЕС, архив

До края на тази година или в началото на следващата, ще започне строителството на кръстовището на две нива при бул. „България” и бул. „Иван Евстатиев Гешов”. Това заяви зам.-кметът по направление „Транспорт и транспортна инфраструктура” в Столичната община Любомир Христов.

Той поясни, че „изпълнението ще бъде съвместено с изграждането на метростанцията на това кръстовище, част от третата линия от метрото”. Христов посочи също, че двата проекта са достатъчно сложни и ще доведат до стеснения на пътните платна и частично затваряне на движението.

Зам.-кметът коментира и наскоро обособената велоалея по бул. „Тодор Александров”, след като много от шофьорите недоволстват от отнетото пътно платно.

„От няколко години велосипедистите, настояват алеите да не са на тротоарите, тъй като се движат с висока скорост и застрашават пешеходците. Трябва да кажа, че цялостният проект не включва намаляване на броя на лентите за движение. В рамките на общия габарит на пътя, се запазват както броя на автомобилните ленти, така и велотрасето”, допълни още Христов пред радио София.