/ Георги Димитров
Служители на Топлофикация-София излязоха на протест пред Столична община. Работниците настояха да получат увеличение на заплатите.

"Писали сме до госпожа Фандъкова и други институции, но все не отбягват. Няма нормален диалог с ръководството. Този труд изисква квалификация, а те назначават млади работници с 1000 лева, те не остават. Няма никаква перспектива. В големите централи работим без да са извършени ремонти. БЕХ ни притежава. Топлофикация София реално е фалирала, което означава нулево увеличение", каза Борис Петков, председател на енергетиците в България.

Топлофикация протест
Георги Димитров

"Искаме да ни се увеличат заплатите, защото инфлацията е прекалено голяма. Очаквам синдикатите да ни подкрепят", казва Евгени, протестиращ. "Дойдох тук, защото не искат да ни повишават заплатите. В сравнение с другите ТЕЦ-ове сме много зле. Аз съм 35 години в системата, а изкарвам само 1700 лева", каза Иван Русков, протестиращ от ТЕЦ София.

Топлофикация протест
Георги Димитров

„Топлофикация София“ ЕАД цени високо служителите и екипите в дружеството. Преди няколко дни между представители на синдикалните организации и ръководството се проведе разговор, като диалогът продължава, заявиха от общинското дружество в своя позиция. По време на срещата беше дадена информация, че дружеството трябва да отрази изискванията на основния кредитор БЕХ за преразглеждане на разходите за персонал, съобщиха от Топлофикация София.

Ръководството на дружеството изрази категоричното си искане да не се извършват съкращения на персонала, а да се търсят алтернативни решения. По време на срещата бяха обсъдени варианти за оптимизиране на разходите, без да се засяга размера на основната работна заплата. Разговорите със синдикалните представители ще продължат до намиране на добро решение.

БГНЕС