Задържани са трима криминално проявени мъже
Разкриха кражба на луксозен джип в София след спецакция, съобщиха от МВР.

Специализираната операция е осъществена в рамките на предприето разследване по сигнал на собственика джипа - чужд гражданин.

Той потърсил помощ на 20 август, след като е установил липсата на превозното си средство, паркирано в подземен гараж в жк. „Изток“.

Задържаха криминално проявен мъж за кражба на кола в София (СНИМКИ)


Установен е точният час на извършеното престъпление, последвала и информация от ГД „Гранична полиция“ за мястото на укриване на автомобила - автосервиз на територията на Четвърто РУ.

В резултат на внимателно планираната на 27 август спецоперация, е била предприета проверка на автосервиза. Криминалистите са открили откраднатия джип и то в момент на  пренабиване на идентификационния номер на рамата.

На място са задържани трима столичани - с криминалисни регистрации, 54-годишен известен за противозаконно отнемане и укриване на МПС, телесна повреда и кражби, 50 годишен мъж - за кражби и 25 годишен мъж - шофиране след употреба на алкохол.

При претърсването са иззети множество и различни по вид технически устройства, използвани за кражби на автомобили, заглушаване на GPS-сигнали и промяна на идентификационни номера на рами на МПС.

Тримата са привлечени като обвиняеми и са арестувани за 72 часа.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня