Сезират прокуратурата за новия директор на парк „Витоша”
Сезират прокуратурата за новия директор на парк „Витоша” / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Сезират прокуратурата за новия директор на парк „Витоша”
50775
Сезират прокуратурата за новия директор на парк „Витоша”
  • Сезират прокуратурата за новия директор на парк „Витоша”

Да бъде обявен за нищожен наскоро проведеният конкурс за избор на директор на Природен парк „Витоша" - за това настояват от Сдружение за дива природа „Балкани". Резултатите от конкурса за парк „Витоша" и още няколко подобни конкурса бяха оповестени в петък, като тогава стана ясно, че Снежана Петрова от държавната фирма „Агролеспроект" заменя Тома Белев, който заемаше поста 13 години.

Еколози от различни организации алармираха, че Снежана Петрова е свързана с председателя на федерацията по ски Цеко Минев. От сдружението изпратиха сигнал до земеделския министър Мирослав Найденов, до главния инспекторат на Министерски съвет и до Софийската районна прокуратура.

Андрей Ковачев от сдружението обясни пред Дарик: „Искаме да бъде обявен за нищожен конкурсът за директор на ПП „Витоша", също така да се разследва за документни престъпления, подмяна на официалните документи, защото избраният директор на парка Снежана Петрова няма необходимата квалификация, съгласно условията на конкурса, тоест няма лесовъдско образование. Това е сериозно нарушение и този избор трябва да бъде нищожен и вторият избран човек да бъде обявен победител в конкурса - Добромира Димова, сегашен заместник-директор на парка. При цялото обществено напрежение по този въпрос да се допускат подобни явни манипулации и нарушения на процедурата е недопустимо".