/ БГНЕС
"В днешния ден предполагаме, че отново ще има нерегламентирано протестно мероприятие". Това заяви на брифинг в СДВР гл. инсп. Красимира Стоядинова от отдел "Охранителна полиция".

Днес сутринта е имало 23 палатки, 9 шатри и са присъствали около 30 човека на Орлов мост. На СУ са били поставени 18 палатки, 5 шатри и 12 човека, а на бул. „Цар Освободител в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, обявиха от полицията.

От СДВР апелират протестиращите да се съобразят с гражданите и гостите на столицата и да не възпрепятстват придвижването им.

Блокадата на кръстовища в София продължава (ВИДЕО)

Освен блокирането на кръстовища, други сериозни нарушения на обществения ред няма констатирани вчера.

Снощи около 19.00 часа отново започна събиране на граждани на пл. „Независимост“. Около 21.30 часа организираха шествие от площада до пл. „Орлов мост“. Около 22.30 часа група от „Орлов мост“ са предприели шествие по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК, като са предприели последователно блокиране на кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Фритюф Нансен“, на бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Блокирането е продължило до малко след 23.00 часа“, посочи Стоядинова.

25-ти ден на протеста: Продължават блокадите в София и в страната (СНИМКИ/ВИДЕО)

При протестното мероприятие пред Министерски съвет е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние и с неадекватно поведение. Едно от лицата е било без лични документи и е отведено в районно управление, а другото е предупредено и отстранено от протеста“, каза още тя.

Три кръстовища остават затворени от протестите в София. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, площад „Независимост”, а вече и на Ректората.

 
 
Брифинг на СДВР

Брифинг на СДВР

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 3 август 2020 г.