/ iStock/Getty Images
Републиканският път между селата Рударци и Кладница ще бъде изцяло възстановен до четири месеца, съобщиха Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

За целта Агенция „Пътна инфраструктура“ подписа допълнително споразумение към основния договор за ремонт на участъка между двете населени места. Това докладва и. д. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ивайло Денчев на работна среща при вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Пускат за движение ремонтиран участък от пътя Владая - Драгичево

За лошото състояние на пътя заместник министър-председателят бе сезиран по време на неговия първи приемен ден за граждани в събота, 18 декември. Министър Караджов се ангажира да намери бързо решение за ремонт на пътя, който е в тревожно състояние.

Стойността на предвидените строително-монтажни работи е в размер на 3,4 млн. лв. Средствата са до 50% от сключения основен договор. Ремонтът на републиканския път между Рударци и Кладница започна през ноември 2019 г.

Вследствие на обилни валежи и активизирано свлачище през февруари 2021 г. обаче част от него пропада. Заради свлачището пътят и към момента е непроходим, а пътуването се извършва по обходен общински път, който също е в лошо състояние.

Пропадане подкопа част от платното на пътя Рударци-Кладница

По тази причина вицепремиерът Гроздан Караджов се ангажира, докато текат ремонтните дейности на трасето между Рударци и Кладница, заедно с Община Перник да бъде изготвена оценка на щетите по обходния път, като сумата бъде отпусната целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.