/ БГНЕС
Продължава регулярната дезинфекция на Женски пазар и на пазар "Димитър Петков", както и на предгаров площад "Ротонда", които се стопанисват от общинското дружество "Пазари Възраждане", съобщиха от Столичната община.

Спешните мерките за превенция и недопускане разпространението на COVID-19 на територията на тържищата са предприети още преди въвеждането на извънредното положение в страната.

Модерни технологии „влязоха” във варненска съдебна зала

Дезинфекцията на откритите пазарни площадки след приключването на пазарния ден ще се комбинира с миене на цялата територия на тържищата с оглед по-голяма превенция и грижа за здравето на клиентите и търговците на площадките. Дружеството продължава да осигурява нужните предпазни средства - защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на служителите си и на търговците на двата пазара.
 

дезинфекция пазар
БГНЕС


Маски, дезинфектанти и ръкавици могат да бъдат получени в Административните сгради на двата пазара и всеки може да се снабди с необходимото.

Разчитаме на съзнанието и отговорността на нашите търговци и вярваме, че те ще продължат своето отговорно поведение както към себе си, така и към клиентите си в превенцията от зараза. Хората, които пазаруват при нас, могат да са спокойни за своето здраве, няма струпване на потребители по едно и също време и се пазарува при спазване на нужната дистанция, е казал Драгомир Димитров, изпълнителен директор на "Пазари Възраждане", цитиран от пресцентъра на Столичната община.

Безпрецедентна дезинфекция на улиците в Бургас! Пожарникари ще хлорират всеки сантиметър

Допълнително, с негова заповед е разпоредено да се допуска по един човек в търговските обекти, тип павилиони на пазарните пространства, а изчакването да става отвън на дистанция 1,50 м. На дистанция от 1,50 трябва да пазаруват и клиентите на масите за сергийна търговия.