Проблемите на застаряването и наркоманията обсъждат в СО
Проблемите на застаряването и наркоманията обсъждат в СО / cнимкa: Sofia Photo Agency

Презентация на тема „Бъдещето на остаряването" ще представи по покана на Столичната община Петра Лепушиц, представител на Фонд „Социална Виена”. Лекцията е част от поредица прояви, посветени на европейската градска политика.

От 19 до 21 ноември в рамките на инициативата "Перспективи на европейската градска политика", която се организира от Община Виена, Виена иншурънс груп и Ерсте банк, във Виена ще се проведе симпозиумът "Бъдещето на остаряването".

Теми на конференцията са демографското развитие и финансирането на здравеопазването във Виена, София, Белград, Братислава, Будапеща, Букурещ, Загреб, Любляна и Прага. Целта е обмяната на опит на европейско равнище чрез представяне на проекти, и търсене на решения за новите предизвикателства в грижите за възрастните хора.

По-късно в Столичната община ще бъдат представени резултатите от изследване за употребата на психоактивни вещества сред учениците от 7-ми до 12-ти клас в София. Инициативата е на Областния съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите.