/ БГНЕС, архив
Полицията предприема мерки за охрана на обществения ред в събота - 9 юни, заради предвидените поредица шествия в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
На обявените сборни места на шествията ще бъдат изградени буферни зони за участниците в събитията. В обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове).
 
При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно. От МВР уверяват, че са взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.
 
От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.
 
Първото шествие е заявено с начален час 14.00 ч. и ще приключи в 16.30 ч. Сборният пункт е на пл. "Народно събрание", а маршрутът ще премине по бул. "Цар Освободител" до пл. "Независимост".
 

БГНЕС, архив


За времето от 16.00 до 22.00 ч. е организирано шествие, участниците в което ще се събират пред Паметника на Съветската армия - "Княжеска градина" и ще преминат по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Йосиф Гурко", ул. "Г.С.Раковски", бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител" до Паметника на Съветската армия.
 
От 17.00 до 20.00 ч. в близост до билетния център пред Национален дворец на културата ще се проведе митинг-събрание.
 
В 18.00 ч. пред пилоните на НДК ще се събират участници в шествие, които ще се придвижат до езеро "Ариана" в Борисова градина, където събирането ще приключи.