/ БГНЕС
Сезонът на тиквата е тук. И обичайно печената тиква на килограм е сред най-предлаганите и купувани продукти по улиците на градове и села. 

На пазара в столичния "Младост" килограм печена тиква нарязана на парчета струва 8 лева. Готова за консумация тиква се продава и на няколко места в столичния пазар "Красно село", като там килограмът е 6.50 лв.

БГНЕС

Традиционно наесен пазарите са изпълнени с плодове, събирали лятното слънце - радост за очите за всеки, който има желание и възможност да прави зимнина - грозде, райски ябълки, нар - който в последните години се отглежда масово у нас заради затоплянето и климатичните промени, дюли, подходящи за компот и сладко, дори и малини, чиято цена надхвърля 30 лв. за килограм.

В сезона на туршиите зарзаватът отбелязва ръст - например, прясното зеле сорт "Кьосе" на пазара в "Младост" се търгува по 2.50 лв. килото, въпреки че на много места може да бъде намерено и на цена под лев за килограм. Червеното зеле, ползвано най-често като оцветител на саламурата на киселото бяло зеле върви по 3 лв. килограма. Чорбаджийските чушки са по 4 лв.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БГНЕС