Отлагат ремонтите на бул. Дондуков и Граф Игнатиев за 2017-а
Отлагат ремонтите на бул. Дондуков и Граф Игнатиев за 2017-а / снимка: БГНЕС, архив
Отлагат ремонтите на бул. "Дондуков" и "Граф Игнатиев" за 2017-а
83452
Отлагат ремонтите на бул. "Дондуков" и "Граф Игнатиев" за 2017-а
Отлагат ремонтите на бул. "Дондуков" и "Граф Игнатиев" за 2017-а
  • Отлагат ремонтите на бул. "Дондуков" и "Граф Игнатиев" за 2017-а
  • Отлагат ремонтите на бул. "Дондуков" и "Граф Игнатиев" за 2017-а

Основният ремонт на столичния булевард „Княз Александър Дондуков" отново се отлага, този път за 2017-а година.

Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Причината за поредното забавяне е началото на третия лъч от метрото. Фандъкова обясни още, че сергиите по „Граф Игнатиев" ще останат и тази година, тъй като планираната реконструкция на емблематичната улица също ще остане за 2017-а година.

Въпреки че ремонтът на бул. „Дондуков" беше планиран да започне още през 2015-а година, от Столична община все пак решиха да го забавят за късната есен или началото на тази година. Пред Дарик ресорният зам.-кмет Любомир Христов увери, че рехабилитация на булеварда ще има:

"Ще го отложим за късната есен или началото на следващата година, с оглед на това, че са доста обектите в централната градска част, които са в цялостна реконструкция".

С настъпването на 2016-а година стана ясно, че и тази година столичани няма да могат да се движат по обновената паважна настилка и нов асфалт на булеварда. А причината за това според кмета на града Йорданка Фандъкова е, че от пролетта започва изграждането на най-мащабния проект, заложен в бюджета на София за годината - метрото до „Горна баня":

"Имаме пълната готовност за бул. "Дондуков", но до края на януари започва строителството на третия лъч на метрото - това са 7 метростанции, които са в централна градска част. Затова сме много внимателни при подготовката на организацията на движението. Ако започнем и "Дондуков", това означава да блокираме целия център и да не може да се мине".

Проектът за „Граф Игнатиев" да стане втората пешеходна зона и да бъдат облагородени сергиите по улицата също остава за догодина.