/ IStock
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт спрямо обвиняема за грабеж, съобщиха от обвинението.

Обвиняемата В. Б. отнела чужди движими вещи – златен синджир, златен кръст и златна жълтица, на обща стойност 1785 лева, от владението и собственост на С. Г.

Към датата 27.07.2020 г. обвиняемата В. Б. била на 17 години. На посочената дата около 17,30 часа в гр. София пострадалата С. Г. пътувала с автобус по линия на масовия градски транспорт, като в същото превозно средство се намирала и обвиняемата В. Б.

Обвиняемата забелязала окачения на врата на С. Г. златен синджир със закачени на него златен кръст и златна жълтица и взела решение да се облагодетелства неправомерно. За целта, около 17,40 часа, непосредствено след като пострадалата С. Г. слязла от превозното средство на спирка „Княгиня Косара“ в гр. София, В. Б. я последвала. В изпълнение на намисленото обвиняемата избутала с тяло пострадалата С. Г. и рязко дръпнала с ръка златния ѝ синджир със златен кръст и златна жълтица от врата ѝ, скъсвайки го. Веднага след това обвиняемата В. Б. избягала в неизвестна посока с отнетите вещи.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което било установено, че общата стойност на отнетите вещи е в размер на 1785 лева. По отношение на обвиняемата В. Б. била взета мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои делото срещу нея да продължи в Софийски районен съд.