Мирчев: Малки партии вляво и вдясно се опитват да крадат гласове от БСП и ГЕРБ
Мирчев: Малки партии вляво и вдясно се опитват да крадат гласове от БСП и ГЕРБ / снимка: БГНЕС, архив
Мирчев: Малки партии вляво и вдясно се опитват да крадат гласове от БСП и ГЕРБ
81768
Мирчев: Малки партии вляво и вдясно се опитват да крадат гласове от БСП и ГЕРБ
  • Мирчев: Малки партии вляво и вдясно се опитват да крадат гласове от БСП и ГЕРБ

Малките партии в лявото и дясно пространство ще се опитат да откъснат гласове от БСП и ГЕРБ на предстоящите местни избори. Това заяви на пресконференция кандидатът на социалистите за кмет на София Михаил Мирчев.

По думите му идеята е да се разпаднат големите политически формации и да изпъкнат партиите-„джуджета". По повод проекта за закон, с който общините да получат право да облагат доходите на гражданите с между 0 и 2%, Мирчев коментира, че първо трябва да се реши въпроса за децентрализацията на бюджета.

„Лявото срещу БСП - Георги Кадиев, Георги Първанов, Георги Анастасов - така наречената нова коалиция Сердика. Ами да откраднат 10 000 гласа, 20 000 гласа - това е целта. Страхил Ангелов е втори Георги Кадиев в БСП - критикува, критикува, видя, че номерата му не минават, напусна, каза, че ще се занимава с бизнес и повече никога с политика и хоп, в този момент странно защо се връща отново в политиката, но просто да има суматоха", каза Мирчев. По отношение на „Движение 21" на Татяна Дончева Мирчев каза, че преди партията е била „свръхлява, а сега не знаем каква е, ще гласува за кандидат на ГЕРБ, отиде в десния сектор, но там си има едни леви хора, които по инерция си я харесват като личност".

По думите му целта е корпусът на БСП да бъде отслабен. „Да ама не, това е сметка без кръчмар, няма да стане тази работа. Това е огромното усилие на геостратегически сили - да се разпаднат големите партии в България и да останат само джуджета и дребосъци", каза Мирчев.

Според Мирчев трябва да се реши въпросът за децентрализацията на бюджета - какво се събира и се харчи пряко от правителството и какво от всички данъци и такси, които общината събира, вместо да ги прехвърля към правителството, остават като приходи в общинския бюджет - приходи, които първо се събират, после остават за харчене в общинския бюджет.