Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от от „Софийска вода”.

Във връзка с изпълнение на строителномонтажни работи в жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 04:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Плана планина“, бул. „Черни връх“, ул. „Йоан Екзарх“, ул. „Св. Теодосий Търновски“ и ул. „Гребен планина“ от ул. „Йоан Екзарх“ до тупик.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Лозенска планина“ на кръстовището с ул. „Св. Теодосий Търновски“.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Слатинска река“, жк. „Христо Смирненски“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Слатинска река“ от ул. „Камчия“ до ул. „Боян Магесник“ бл. 5, бл. 10, бл. 10 А - висока зона и бензиностанция „Петрол“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Слатинска река“.

Във връзка с изпълнение на строителномонтажни работи в Нови Искър, кв. „Гниляне“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Враня“, ул. „Тополите“, ул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Христо Ботев“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Враня“ пред църквата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.