Временно ще прекъсне водоснабдяването във в.з. Косанин дол и част от кв. „Овча купел“, съобщиха от пресцентъра на "Софийска вода".

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Орешковица“, в.з. клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: в.з. Косанин дол След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода", живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Забел“, пред комплекс „Бяла черква“ ул. „Дългото езеро“ на кръстовището с ул. „Понора“.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Маестро Кънев“, кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 21:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „ Маестро Кънев“ от ул. „Крушовски връх“ до ул. „Брезов рид“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „ Маестро Кънев“ на кръстовището с ул. „Брезов рид“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.